Bladerdeegje met truffel-camenbert creme en carpaccio

Ingrediënten:
Voor 2 personen

  • 1 vel bladerdeeg
  • uitsteker van ca. 12 cm diameter
  • 200 gr rundscarpaccio
  • 2 el Président camembert creme
  • 200 gr roomkaas natuur
  • 1 el truffeltapenade
  • truffelpoeder, naar smaak toe te voegen (optioneel)
  • rucola
  • balsamico (bij voorkeur met truffel, o.a. bij Oil&Vinegar)
  • eierdooier, losgeklopt met een scheutje melk of water

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C, onder en boven warmte.
Steek uit het vel bladerdeeg 4 figuren uit en leg ze op een bakplaat.
Prik met een vork in 2 van de figuren gaatjes, de andere 2 laat je zo.
Besmeer met wat losgeklopt eigeel.
Schuif in de oven en bak ze in ca. 15 minuten goudbruin.
Laat ze op een rooster afkoelen gedurende 30 minuten. Ze mogen niet meer warm aanvoelen.
Meng de roomkaas met de truffeltapenade , camembert creme en voeg zoveel truffelpoeder toe als je graag lust.
Indien met de tapenade de truffelsmaak voor jou voldoende is, hoef je geen truffelpoeder toe te voegen.
Doe de creme in een spuitzakje en zet een half uur in de koelkast.
Knip een tip van de spuitzak.
Leg op een bord wat rucola en besprenkel met wat balsamico.
Leg hierop een bladerdeegje dat je hebt ingeprikt met een vork, spuit toefjes truffel-camembert creme erop.
Verdeel de carpaccio hierover en leg het andere bladerdeegje hierop.
Serveer.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
nl_BEDutch