Feestelijk hapje: Blini met kruidenkaas en rivierkreeftjes

Ingrediënten:
Voor ca. 25 blini’s:

  • 64 gr boekweitmeel
  • 36 gr tarwebloem
  • 3 gr gedroogde gist
  • Snufje fijn zeezout
  • 125 ml lauwe melk
  • 1 ei , dooier en eiwit gescheiden
  • 1 tl olijfolie
  • 150 gr roomkaas
  • 50 ml room
  • Peper, zout
  • 2 el lookboterkruiden
  • 150 gr rivierkreeftjesvlees
  • Plukjes peterselie

Bereiding blini’s:

Meng de boekweitmeel met de bloem, gist en zout.
Meng de eidooier eronder, olie en voeg geleidelijkaan de melk toe.
Klop goed, zodat je geen klonters hebt.
Dek af en laat op een warme plaats rijzen ca. 1 uur of tot in volume is verdubbeld.
Klop het eiwit stjjf en spatel onder het beslag.
Zet een antikleefpan op het vuur met een beetje olie, laat goed heet worden.
Zet het vuur nadien medium hoog.
Leg kleine lepeltjes beslag in de pan en bak ca. 2 a 3 minutdn of tot de bovenzijde putjes vertoont en het beslag er droog uitziet.
Draai om en bak de andere zijde een 2 minuten.

Meng de roomkaas met room en kruiden tot een glad mengsel.Doe wat kruidenkaas op een blini, wat rivierkreeftjes en wat verse peterselie.

Met de toppings kan je werkelijk alle kanten uit ! Laat je creativiteit werken.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial