Ingrediënten:
Voor 4 personen:
- 1 grote ui, grofgesneden
- 1 teen look, grof gesnipperd
- 1 middelgrote aardappel, in kleine blokjes
- 500 gr kastanjechampignons, in grove stukken gesneden
- 200 gr boschampignons, in grove stukken
- 2 liter groentenbouillon
- Peper, zout, enkele kleine takjes verse tijm
- 1 dl room
- Bladerdeeg, kant en klaar
- Kleine Stervormige uitsteker
- Gearomatiseerd zeezout met truffel (bv. Oil&vinegar)
- Truffelolie (optioneel)
- Eierdooier
- Versgehakt peterselie
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C, onder en boven warmte.
Steek sterretjes uit het bladerdeeg, prik ze met een vork en bestrijk met eigeel. Kruid ze eventueel als je dat wil.
Leg de sterretjes op een met bakmat/bakpapier beklede bakplaat, een beetje uit elkaar, en bak ze 6 minuten of tot ze goudbruin zijn.
Doe wat boter in een kom, laat smelten stoof hierin de ui, look en aardappel gedurende een paar minuutjes. Voeg de champignons toe , en rits de blaadjes van de tijm. Doe ze erbij en laat een paar minuten meestoven.
Doe de bouillon erbij en laat zachtjes pruttelen gedurende 10 minuutjes.
Mix de soep, doe de room erbij en kruid ze bij.
Serveer de soep met de sterretjes, verse peterselie en werk af met een beetje truffelzout en/of truffelolie.