Feestelijk hapje: Worstenbroodjes met hert, veenbessen en camembert

Ingrediënten:
Ca. 8 stuks

  • 1 vel bladerdeeg, kant en klaar
  • Veenbessensaus (recept op onze website), je kan uiteraard ook kant en klaar gebruiken.
  • 200 gr gehakt van hert
  • Peper, zout
  • Mespunt gemalen kruidnagel
  • 1/2 tl kaneelpoeder
  • Snufje nootmuskaat
  • Mespuntje gemalen kardemom
  • Enkele lepeltjes crème de camembert
  • Eierdooier

Bereiding:

Maak een portie veenbessensaus en laat afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180°C, hetelucht
Rol het vel bladerdeeg open, indien het een rond vel is, snij er dan een groot vierkant uit.
Smeer wat veenbessensaus (niet te dik) uit over het grootste deel van het vel bladerdeeg, maar laat 2 zijkanten 2 cm vrij.
Meng het gehakt met de kruiden en rol er een lange worst van.
Leg de worst in het midden van het vel.
Smeer er rijkelijk wat crème de camembert over.
Rol het deegvel nu op, begin aan de ene zijde waarje saus hebt weggelaten en rol mooi strak op.
Strijk wat eigeel op de andere vrijgehouden zijde en kleef de rol toe.
Snij met een heel scherp mes gelijke stukken in de rol, leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier of bakmat.
Bestrijk elk stukje met eigeel en bak de stukjes ca. 12 minuten, of tot mooi goudbruin.
Serveer met extra veenbessensaus.

Tip: je kan ook een camembert in kleine stukjes snijden en die verwerken in de rol met gehakt.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial