Cheesy Burrito met rundsgehakt

Ingrediënten:
voor 2 burrito’s:

Cheesy jalapeño saus:

  • 4 sneetjes cheddar smeltkaas
  • 1 el jalapeño confituur (of relish kan ook. Bv Santa Maria Green jalapeño relish, verkrijgbaar bij o.a. AH)
  • 2 el philadelphia look en fijne kruiden
  • 1 el heinz spicy burger saus
  • 1 a 2 el melk

Verder:

  • 300 gr Rundsgehakt
  • 2 el Oil&Vinegar sweet and smoky rub**
  • 1 a 2 Tomaten, in schijfjes
  • ijsberg sla of sla naar keuze
  • opgelegde zoet zure augurken , in schijfjes
  • 1 rode ui, in ringen
  • 2 (volkoren)tortilla’s
  • grillpan
KokenKoken

Bereiding:

Doe alles voor de saus (behalve de melk) in een microgolfovenbestendig kommetje (je kan het ook in een pannetje met antikleeflaag doen, op een middelmatig kookvuur)
Zet 30 seconden op vol vermogen. Roer goed door.
Voeg 1 el melk toe en zet opnieuw 30 seconden in de microgolfoven.
Herhaal tot je een mooie gladde en vloeiende saus hebt. Gebruik indien nodig iets meer melk.

Kruid het gehakt met de sweet&smoky rub, kneed goed door en verdeel het vlees in 2 .
Bol het gehakt op.
Zet een grillpan op het vuur en laat goed heet worden, leg de bollen gehakt erin en duw ze goed plat (bij voorkeur met een hamburgersmasher) tot platte hamburgers van ca. 1 cm dik.
Grill ze enkele minuten aan de ene kant, vervolgens nog enkele minuten aan de andere kant.
Snij het vlees grof, zodat je grote stukken vlees hebt.

Leg een tortilla op een bord. Verdeel hierover sla, leg tomatenschijfjes in het midden, augurken, ui , de repen vlees en vervolgens de saus.
Rol de tortilla goed stevig op.
Eventueel kan je deze ook nog grillen, aan jou de keuze.

** je kan de sweet en smoky rub uiteraard ook vervangen door een andere kruidenmix, maar belangrijk is dat het een smoky kruidenmix is .
Eventueel kan je een gehakt kruidenmix gebruiken en daar wat gerookt paprikapoeder aan toevoegen.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial