Hamburger Hawaian style op een spinaziebun

Ingrediënten:
Voor 2 personen:

voor de patties:

  • 250 gr kippengehakt
  • 1/2 sjalotje fijngehakt
  • 1 teentje look, fijngehakt
  • wat versgehakte peterselie
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 1 tl oregano
  • optioneel: paneermeel
  • 1 ei
  • paper en zout
  • bloem

Omelet:

  • 2 eieren
  • peper, zout , peterselie

Verder:

  • 2 spinazie hamburger buns (zie recept op website)
  • komkommer, fijne schijfjes
  • enkele blaadjes sla
  • tomaat, fijne schijfjes
  • sneetjes gruyére smeltkaas
  • 2 schijven verse ananas
  • ketchup
  • Bicky Hot Sauce
  • optioneel: hamburgerpers
  • antikleef grillpan
  • antikleefpan van ca. 24 cm
  • serveerringen van ca. 10 cm
  • satéstokjes 20 cm

Bereiding:

Snij de halve paprika in 2 . De ene helft snij je in fijne reepjes, de andere helft in fijne brunoise.

Maak de omeletjes:
Indien je serveerrringen hebt , gebruik deze dan als vorm voor je omelet.
Kluts de eitjes en kruid ze met peper, zout , wat peterselie.
Verhit wat boter in een antikleefpan op een hoog vuur, die ruim genoeg is om de 2 serveerringen in te zetten .
Vet de serveerringen aan de binnenzijde in met wat olie, zet ze in de pan en verdeel de eieren over de 2 ringen.
Zet het vuur medium hoor en bak de omeletten enkele minuten tot ze gestold zijn.

Maak de patties:
Meng het gehakt met look, sjalot, de kruiden, het ei, peper en zout en de gehakte peterselie.
Meng zeer goed met de handen en voeg wat paneermeel toe indien nodig. Denk eraan dat het vlees droger zal zijn als je paneermeel toevoegd.
Maak er 2 hamburgervormen van (indien je een pers hebt , gebruik je de pers, vet deze dan zeer goed in met olie)
Leg de patties een half uurtje in de koelkast.

Bebloem de patties lichtjes zodat je een fijn beschermlaagje hebt.
Bak de patties in een antikleef grillpan die goed voorverwarmd is. Bak 5 a 7 minuten aan de ene kant en 5 a 7 aan de andere kant.
Zet het vuur iets lager als je merkt dat ze te snel verbranden. Zorg dat ze goed gaar zijn.

Grill ook de ananas en hou deze goed warm.

Snij de broodjes doormidden.
Grill ook de binnenzijde van de broodjes: smeer ze in met wat olie en grill ze goudbruin.

Bouw de hamburger op :
Verdeel wat ketchup op de onderste helft, leg er wat sla op, een omeletrondje, de pattie, ananasschijf en een sneetje gruyére , schijfje tomaat en schijfjes komkommer.
Smeer wat bicky hot sauce op de bovenste helft van het broodje. Leg het op het geheel en steek er een satéprikker in . Zo blijft je broodje samen terwijl je het eet.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
nl_BEDutch