Ingrediënten:
Voor 2 hamburgers
- 1/4 kleine rode kool, geraspt
- 1/2 appel, geraspt
- handvol rozijnen
- 1/2 wortel, geraspt
- Vandemoortele Yogorette met kruiden
- Hamburgerbuns met zoete aardappel (recept op de website)
- 2 kippenfilets
- 1 el kippenkruiden
- olijfolie
- Big Sam’s smoked BBQ sauce (of een andere die je graag gebruikt)
- Devos Lemmens Looksaus (of andere naar keuze)
- Opgelegde augurken
- gemengde sla
Bereiding:
Maak het rodekool slaatje:
Meng de geraspte rode kool met de geraspte wortel, geraspte appel en rozijnen.
Meng er vinaigrette onder naar smaak.
Pulled Chicken:
Verwarm de oven voor op 170°C, hetelucht.
Kruid de kippenfilets met kippenkruiden.
Leg ze in een vuurvaste schaal , besprenkel ze met wat olijfolie en zet de kip in de oven . Bak ze ca. 20 minuten.
Laat ze een half uurtje afkoelen en trek het vlees uit elkaar . Dit kan je doen met 2 vorken of gewoon met je handen kan ook.
Maar door de vorken te gebruiken , heb je echt het “pulled” effect.
Meng het vlees met de BBQ saus, zoveel als je graag hebt.
Opbouw:
Snij de buns doormidden en grill de binnenzijde van de helften.
Smeer een klein beetje looksaus op de onderste helft van de bun. Leg er een blaadje sla op , een laagje koolsla en augurken.
Leg hier de pulled chicken op, top eventueel af met extra saus.
Leg de bovenste helft van de bun erop en steek er een prikker door. Zo blijft je broodje samen.