Ingrediënten:
voor 4 buns:
- 300 gr tarwebloem
- 150 ml melk op kamertemperatuur
- 2 flinke el spinaziepoeder (kan je online of in de betere natuurwinkel (of supermarkt)vinden)
- 6 gr olijfolie
- 6 gr zonnebloemolie
- 1 ei, kamertemperatuur
- 5 gr droge gist (bruggeman)
- 8 gr fijn zeezout
- sesamzaadjes
Bereiding:
Los de spinaziepoeder op in de melk.
Doe alle ingrediënten in een kom van de standmixer (je kan natuurlijk ook manueel bewerken).
Doe het zout langst de randen , zodat het niet in rechtstreeks contact komt met de gist.
Kneed een 10 minuten op lage snelheid.
Leg de deegbal in een ingevette kom en dek af met plastic. Zet en op een warme plaats en laat het rijzen tot dit in volume verdubbeld is.
Afhankelijk van de omgevingstemperatuur zal dit van 30 minuten tot 1.5 uur duren …
Duw het deeg plat zodat de lucht eruit is en verdeel het in 4 gelijke porties. Bol ze mooi op.
Leg in een diepe bakschaal bekleed met bakpapier en laat 15 minuten rusten onder een keukenhanddoek.
Neem een diepe , zodat de deegbollen niet aan de handdoek gaan kleven zodra ze gerezen zijn.
Duw ze wat platter , strijk er een beetje water over en strooi er sesamzaadjes erover.
Leg er een vochtige keukenhanddoek over en laat opnieuw rijzen op een warme plaats tot ze verdubbeld zijn.
Verwarm de oven voor op 220°C , onder en boven warmte.
Bak de buns ca. 15 minuten.
Laat ze afkoelen op een rooster.