Ingrediënten:
Voor 2 hamburgers:
Patties:
- 250 gr gemengd gehakt
- 1/2 sjalotje fijngehakt
- 1 teentje look, fijngehakt
- wat versgehakte peterselie
- paneermeel
- 1 tl mosterd
- 1 el smoky BBQ saus
- paper en zout
Omelet:
- 2 eieren
- 1/2 rode paprika
- handvol erwtjes, diepvries en ontdooid
Verder:
- 2 rode bieten hamburger buns (zie recept op website)
- komkommer, fijne schijfjes
- enkele blaadjes sla
- tomaat, fijne schijfjes
- sneetjes cheddar smeltkaas
- ketchup
- smoky BBQ saus
- optioneel: hamburgerpers
- grillpan
- antikleefpan van ca. 24 cm
- serveerringen van ca. 10 cm
- satéstokjes 20 cm
Bereiding:
Snij de halve paprika in 2 . De ene helft snij je in fijne reepjes, de andere helft in fijne brunoise.
Maak de omeletjes:
Indien je serveerrringen hebt , gebruik deze dan als vorm voor je omelet.
Kluts de eitjes en kruid ze met peper, zout , wat versgehakte peterselie.
Meng er de paprika brunoise onder en de erwtjes.
Verhit wat boter in een antikleefpan op een hoog vuur, die ruim genoeg is om de 2 serveerringen in te zetten .
Vet de serveerringen aan de binnenzijde in met wat olie, zet ze in de pan en verdeel de eieren over de 2 ringen.
Zet het vuur medium hoor en bak de omeletten enkele minuten tot ze gestold zijn.
Maak de patties:
Meng het gehakt met look, sjalot, de mosterd , BBQ saus, peper en zout en de gehakte peterselie.
Meng goed met de handen en voeg wat paneermeel toe zodat het gehakt voor gaat binden.
Maak er 2 hamburgervormen van (indien je een pers hebt , gebruik je de pers)
Bak de patties in een grillpan die goed heet is. 5 minuten aan de ene kant en 5 aan de andere kant.
Zet het vuur iets lager als je merkt dat ze te snel verbranden.
Leg op elke van hen een sneetje cheddar smeltkaas.
Laat het mooi smelten.
Snij de broodjes doormidden.
Grill ook de binnenzijde van de broodjes: smeer ze in met wat olie en grill ze goudbruin.
Bouw de hamburger op :
Verdeel wat ketchup op de onderste helft, leg er wat sla op, een omeletrondje, enkele schijfjes komkommer, tomaat, paprikareepjes, de pattie.
Smeer wat smoky BBQ saus op de bovenste helft van het broodje. Leg het op het geheel en steek er een satéprikker in . Zo blijft je broodje samen terwijl je het eet.