Merveilleux in een glaasje

Een heel eenvoudige manier om een “Merveilleux” (ook gekend als “astridje”) te maken.
Je kan dit dessert perfect a la minute klaarmaken.

Ingrediënten:
Voor 6 personen:

voor de meringues:

  • 7 gr Meringue poeder (bv funcakes)
  • 63 ml water
  • 63 gr kristalsuiker + 125 gr kristalsuiker (bij voorkeur zeer fijne korrel)
  • 500 ml ijskoude slagroom, (room min. 35% vet)
  • 2 el poedersuiker
  • 10 gr slagroomversteviger
  • Callebaut Chocrocks puur (of hagelslag , chocoladekrullen)
  • Decoratie : naar keuze (bv: maraschinokersjes, chocoladetabletjes, rozemarijntakjes, suikerpasta figuurtjes etc.)
  • hoge glaasjes

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 100°C , onder en boven warmte.

Zorg dat de klopper en mengkom vetvrij zijn , ontvet ze met azijn of citroensap.
Doe het meringuepoeder in de kom , samen met 63 gr suiker en 63 ml water.
Klop op een hoge snelheid in 5 minuten tot een vast schuim. Voeg dan de overige 125 gr suiker in een fijn straaltje eraan toe en klop door tot het schuim stijve pieken maakt . Dit zal nog 5 a 8 minuten extra in beslag nemen.
Doe het meringuebeslag in een spuitzak met ronde spuitmond.
Leg een bakmat of bakpapier op een bakplaat en spuit rondjes van ca. 5 cm en 3 cm hoog , hou een beetje ruimte tussen de rondjes .
Zet ze in de oven en laat ze ca. 1u tot 1u30 drogen . Ze zijn klaar als ze heel makkelijk van de bakplaat kunnen afgehaald worden.
Laat ze daarna ook afkoelen in de oven.
(je kan de meringues bewaren voor 1 a 2 weken bewaren op een vochtvrije plek in bv een kartonnen verpakking. Bewaar ze niet luchtdicht want dan worden ze broos).

Klop de slagroom met de poedersuiker en slagroomversteviger stijf.
Zorg hierbij dat de kom waarin je dit gaat opkloppen ook koud is , let op dat je de slagroom niet te ver klopt.
Start op een lage snelheid en bouw de snelheid van het kloppen op. Eens het begint op te stijven , gaat het zeer snel .
Doe de slagroom in een spuitzak met een spuitmondje naar keuze.

Opbouw:
Begin met een toefje slagroom , doe er wat chocoladerocks op en een meringue.
Spuit opnieuw een toefje slagroom , chocoladerocks en een meringue .
Bouw zo op tot je glas vol is. Eindig met een toef slagroom , chocolade en decoreer naar keuze.
Serveer meteen of zet in de koelkast tot gebruik.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial