Feestelijke bloemkoolsoep met rivierkreeftjes, peterselie en broodsterretjes

Ingrediënten:
Voor 4 personen

  • 1 kleine bloemkool, in roosjes
  • 1 witte ui, gesnede
  • 1 kleine aardappel, in blokjes
  • 1 preiwit, in ringen
  • 2 liter kippenbouillon
  • 1 blokje knorr kruidenbouillon
  • Peper en zout
  • 200 gr gekookt rivierkreeftjesvlees
  • Verse platte peterselie, verse kervel
  • Enkele sneden donkerbruin brood
  • Stervormige uitsteker (kleine uitsteker)

Bereiding:

Doe wat olijfolie in een ruime soepkom en stoof hierin de ui, prei, aardappel en bloemkool enkele minuten aan.
Overgiet met de bouillon en breng aan de kook. Doe er ook het blokje kruidenbouillon bij.
Laat zachtjes koken tot de bloemkool gaar is.
Mix de soep en kruid ze met peper en zout.
Steek sterretjes uit het brood. Doe wat olie in een antikleefpan en bak op medium hoog vuur de sterretjes krokant. Hak ondertussen de peterselie en beetje kervel grof.
Serveer de soep met wat rivierkreeftjes, wat verse peterselie, kervel en de sterretjes.
Eventueel nog enkele druppeltjes olijfolie.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial