Pompoenpuree (pure pompoenpuree)

Ingrediënten :
Voor ca 500 gr puree

  • 1 butternut pompoen
  • olijfolie
  • 2 tenen look
  • 1 tak verse rozemarijn
  • 1 el pumpkin spice kruidenmengeling
  • Peper en zeezout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 170°C , hetelucht.
Maak de butternut schoon: snij in stukkken , haal pitten eruit en schil.
Snij nu de stukken in blokjes van ca. 3 cm .
Leg ze in een ruime braadschaal , zodat elk blokje voldoende plaats heeft. Leg ook de 2 tenen look erbij en de rozemarijn.
Besprenkel rijkelijk met olijfolie , kruid met peper en zeezout en hussel de blokjes goed zodat elk blokje voorzien wordt van een laagje olie.
Zet in de oven voor ca 25 a 30 minuten . Halverwege schep je de blokjes eens goed om.
De blokjes zijn gaar als ze zacht zijn . Laat daarna de blokjes afkoelen. Haal de rozemarijn tak eruit .
Kruid de blokjes met pumpkin spices en mix met een staafmixer tot een fijne puree.
Laat afkoelen . Je kan het in een goed afgesloten potje tot 1 week bewaren in de koelkast , of beter : vries in in porties.
De puree is ideaal bij een pompoen-aardappelpuree , in gebak , smoothies …

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial