Ingrediënten:
Voor 12 stuks
- 60 gr roomboter op kamertemperatuur
- 10 gr vanillesuiker
- 140 gr kristalsuiker
- 1 ei
- 20 gr cacaopoeder
- 130 gr karnemelk
- 150 gr pattisseriebloem
- 1 tl natriumbicarbonaat (baksoda)
- 1,5 tl appelcider azijn
- 1 tl rode kleurpasta (bv extra red sugarflair)
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 170 gr onder en boven warmte.
Doe papieren vormpjes in de cupcake bakpan.
Doe de boter in een ruime kom (of kom van standmixer), samen met vanillesuiker en gewone kristalsuiker. Klop deze luchtig in 5 minuten op medium snelheid. Doe het ei erbij en klop 1 minuut door . Meng de karnemelk met de rode kleurstof en de ciderazijn.
Doe bloem, cacao en natriumbicarbonaat samen en zeef in de kom. Klop dit onder het botermengsel .
Doe als laatste de rode karnemelk erbij en klop het beslag nog 30 seconden goed door tot een homogeen beslag.
Vul de cups voor 3/4 de en zet in de oven voor 20 a 22 minuten.
Heerlijk met roomkaastopping!
Please follow and like us: