Ingrediënten:
Voor 1 pizza :
- 200 gr bloem type 00 (pasta)
- 100 gr lauw water
- 18 gr verse gist
- 2 el olijfolie
- 1 gr kristalsuiker
- 2 gr zeezout
- 1/2 potje boursin cuisine kruiden
- 300 gr Geraspte mozarella
- Eventueel bolletjes mozarella, goed uitgelekt en drooggedept
- 2 kleine stronkjes (grond)witloof, fijngesneden
- Enkele sneetjes parmaham
- Oil&Vinegar pizza olie
- Oregano
- Eventueel een pizzasteen
- Pizzaschep
Bereiding:
Maak je pizzadeeg.
Meng de gist met het lauwe water, los het goed op.
Meng in een kom van de standmixer (je kan natuurlijkook manueel gaan kneden) de bloem met het zout en suiker. Meng het goed door de bloem.
Voeg het gistmengsel toe en vermeng het goed met de bloem op de laagste stand. Voeg ook de olie toe. Kneed het deeg 10 minuten tot een soepel en elastisch deeg.
Merk je dat het toch wat te droog is , voeg dan druppelsgewijs nog een beetje water toe. Omgekeerd kan ook: is het te vochtig, voeg dat wat bloem toe , maar niet meer dan een 1/2 koffielepel per toevoeging.
Leg het deeg in een ingeoliede kom en dek af. Zet 2 uur in een warme ruimte.
Verwarm je oven voor op de heetste stand , samen met de pizzasteen.
Strooi wat bloem op een schone tafel en rol het deeg uit tot een diameter van 25 a 30 cm
Bestrijkt het deeg heel lichtjes met een beetje pizza olie. Verdeel wat van de boursin over de bodem (dunne laag, nooit overdrijven op een Pizza! Anders bestaat de kans dat je een zompige pizza krijgt).
Verdeel een laagje mozarella erover, vervolgens het witloof en verdeel er dan wat stukken parmaham over. Strooi nog wat extra mozarella erover , of eventueel plukjes van mozarellabollen.
Verdeel wat oregano erover.
Leg je pizza met behulp van een schep op de pizzasteen en bak je pizza af in ca. 15 minuten.
Werk af met nog wat extra pizza olie.
Heb je een echte pizzaoven, dan gaat dit in enkele minuutjes zijn !