Zoete rode bietjes met pompoenpuree

Ingrediënten:
voor 2 personen:

  • 4 rode bietjes , geschild, ongekookt en geraspt
  • 1 grote jonagold appel, geschil en in blokjes
  • 1 ui , fijngesnipperd
  • 4 el frambozenazijn
  • 0.5 dl grenadine (zero)
  • handvol gedroogde cranberry’s
  • 1 el mackays cherries&berries preserve (je kan ook een ander soort van bessenconfituur nemen)
  • 2 takjes verse tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • versgemalen peper
  • 1 tl pumpkin spice mix
  • 500 gr bloemige aardappelen , geschild en in stukken
  • 500 gr pompoenblokjes (ongeveer dezelfde grootte als de aardappelstukken)
  • 1 ei
  • 2 el philadelphia natuur of met fijne kruiden
  • pumpkin spice mix
  • versgehakte peterselie

Bereiding:

Doe wat vetstof in een stoofpan en fruit de ui wat glazig. Voeg de rode biet eraan toe en doe er ook de grenadine , azijn , tijm en laurier bij.
Stoof dit een 10 minuten onder deksel op een zacht vuur. Doe er de preserve bij , peper , pumpkin spices , cranberries en de appel en stoof verder tot de bietjes zacht zijn .
Voeg desgewenst af en toe wat water bij , en indien nodig kan je de saus daarna binden met wat maïzena. Na een 20 tal minuutjes zijn de bietjes gaar.

Doe de aardappelen in een pot met koud water en zet op het vuur , breng aan de kook.
na 2 minuten koken , doe je ook de pompoenblokjes erbij.
Laat koken tot ze gaar zijn en giet af.
Laat nog even uitdrogen en pureer dan het geheel met een ei , pumpkin spices en de philadelphia.

Serveer samen met de rode biet en een stukje vlees naar keuze. Werk af met versgehakte peterselie.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial