Rode kool met appeltjes, cranberry en honing

Lange bereiding: 2u30

Je kan dit op een uurtje , maar dan is de kool nog knapperig.
Deze bereiding is langzaam, maar heeft de kool de tijd om alle smaken in zich op te nemen. Uiteraard is deze de dag nadien nóg lekkerder !

Ingrediënten :

  • 1 middelgrote rode kool, fijngesneden
  • 1 sjalot en 1 rode ui, fijngesneden
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 takjes tijm, of 1 kl gedroogde tijm
  • 2 el boter
  • 1 el gewone azijn, 2 el granaatappelazijn ( maar kan ook met gewone, appelciderazijn, rode wijn azijn, is naar keuze…)
  • 4 el grenadinesiroop
  • 200 gr rode bessengelei
  • 2 flinke el honing (bij voorkeur verschoning, of andere met intense smaak)
  • 3 el gedroogde Cranberries
  • 1 kg jonagold appels, geschild en in stukken
  • 250 ml water
  • Peper

Bereiding :

Doe de boter in een ruime pot en zet er een medium vuur onder. Stoof de sjalot en ui aan . Doe er daarna , beetje bij beetje , de rode kool bij. Voortdurend omscheppend.


Doe er de laurier en tijm bij en de azijn. Roer goed om.
Doe er het water en de grenadine bij , roer goed om.


Zet het vuur op een zacht pitje en laat de kool een uurtje stoven onder deksel. Roer geregeld om.


Doe na een uurtje de helft van de appels erbij en de honing en bessengelei.

Laat opnieuw een uurtje verder stoven, regelmatig omroeren.


Doe de resterende appels erbij en de cranberries, laat nog een half uur verder garen zonder deksel.

Regelmatig omroeren.
Breng nog op smaak met peper.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial