voor 4 personen :
Ingrediënten :
- 1/2 groene en 1/2 rode paprika , in blokjes
- 125 gr. champignons , in schijfjes
- 1 a 2 wortelen , in blokjes
- 1 sjalot , fijngesneden
- 1 teentje look , geplet
- 6 kleine nicola aardappelen , gekookt en in blokjes gesneden
- 1 el scampikruiden of viskruiden
- 2 dl water
- 1 blokje visbouillon
- 1/2 blokje knorr mediterraneo bouillon
- 1 el geconcentreerd tomatenpuree
- 1 dl melk
- wat peterselie , cayennepeper
- Maïzena express
- 4 pollakfilets ( in stukken gesneden ) , wat scampi’s gepeld en de darm eruit gehaald , eventueel wat roodbaarsfilet ( in stukken gesneden
- wat boter
Bereiding :
Doe de boter in een diepe pan en verhit deze . Doe de look , sjalot , wortelen en paprika erin en stoof dit gedurende enkele minuten.
Voeg er de champignons aan toe , roer goed onder . Doe de scampi – of viskruiden erbij en verkruimel het blokje knorr mediterraneo. Vermeng alles goed .
Doe er de eetlepel tomatenpuree bij en de overige kruiden volgens smaak. Roer goed onder en doe er het visbouillonblokje bij en blus met het water. Goed mengen en doe de melk erbij.
Zet het vuur zachter en laat dit geheel een 10 minuutjes zacht koken ( regelmatig roeren ! ) Voeg er op het laatste de blokjes aardappel bij en bind de saus lichtjes met maïzena .
Doe de visssoorten erbij , doe het deksel op de pan en laat dit nog een paar minuutjes verder garen. De vis wordt gaar door de warmte van de saus. Serveer met rijst .