voor 2 personen :
Ingrediënten :
- 2 tongscharren , gefileerd
- 2 preiwitten , fijngesneden
- boter
- olijfolie
- 120 gr mosselen , gekookt en uit de schelp gehaald , bewaar de jus
- 125 gr champignons , in schijfjes
- 1 el bieslook , fijngesnipperd
- 1 tomaat , in kleine blokjes gesneden
- 1 mespuntje curry madras
- 40 gr ijskoude boter
- 1/3 van de hoeveelheid mosseljus aan visbouillon nemen
Bereiding :
Verwarm de oven voor op 200 °C. Kruid de visfilets met peper , eventueel wat viskruiden en bak ze in een tefalpan (neem een pan die ook in de oven mag ) in een beetje olijfolie.
Zet de pan in de oven en laat de vis 3 min. garen. Stoof ondertussen de prei in wat boter en kruid met peper en zout , ook de champignons stoven.
Maak de saus : Neem het vocht van de mosselen , doe er de visbouillon bij en laat dit even inkoken . Doe er currypoeder bij en werk de saus op met de boter.
Neem van het vuur , doe de mosselen erbij en de gehakte bieslook.
Serveer de vis met de prei en champignons en napeer met de saus.
Please follow and like us: