Scampi’s met currysaus

Ingrediënten :

  • 400 gr Scampi
  • 1.5 dl room
  • 1 el currypoeder
  • snufje dille
  • beetje bieslook
  • 30 gr bloem
  • 40 gr boter
  • 1 ui
  • zout en peper
  • 2 dl visfumet
  • verse dille en kerstomaat voor de garnering

Bereiding :

Maak de ui schoon en hak hem fijn. Smelt de boter in een pan en fruit de ui zachtjes totdat hij glazig is. Strooi er de kerrie en de bloem over, meng goed en voeg visfumet toe en de slagroom, zodat er een mooie tamelijk dikke saus ontstaat. Laat 20 minuten zachtjes koken, onder veel roeren. Voeg er de dille en bieslook bij en vermeng goed. Warm in wat boter de garnalen op, verdeel ze over voorverwarmde schotels. Zeef de saus. Schenk ze over de garnalen en serveer meteen. Werk af met een takje dille en een stukje kerstomaat.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial