Pompoen terrine

voor 2 vormen van 5 dl :

Ingrediënten :

  • 500 gr pompoen , in kleine stukken
  • 5 eieren
  • 2 dl room
  • zout , peper , currypoeder
  • boter

Bereiding :

Stoom de pompoen gaar en laat afkoelen . Mix fijn.Verwarm de oven voor op 180 °C . Vet de bakvormen in met boter. Doe de eieren en room bij de pompoenpuree en mix nog eens goed door. Op smaak brengen met peper , zout en curry. Met kruiden kan je een beetje variëren . Dit moet je geheel volgens smaak doen. Verdeel dit over de 2 vormen . Vul een diepe ovenschaal (waar de 2 potjes inkunnen) voor 3/4 met water en zet er de potjes in . Zet ze nu in de oven voor ongeveer 1 uur. Laat ze afkoelen en stort ze op een bord. Serveer in plakjes gesneden met bv: pesto , coulis van rode paprika of groene .

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial