Ingrediënten :
- 2 vellen bladerdeeg
- 125 ml room
- 125 ml melk
- 2 eieren
- 2 el ketchup
- 150 gr rivierkreeftjesvlees , klein gehakt
- 1/2 paprika ( kleur naar keuze ) , in fijne blokjes gesneden
- 1 prei , in fijne stukjes gesneden
- 1 koffielepel kreeftenbouillon Piet Huysentruyt
- 1 koffielepel scampikruiden
- geraspte kaas
- muffin-bakvorm
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Stoof de paprikablokjes en de prei in een pan met een beetje vetstof gedurende een 3 minuten.
Doe de kreeftenbouillon erbij en een 3 el water . Vermeng goed , zodat de bouillon oplost .Laat dit verder doorstoven , tot het water verdampt is . Snij uit het bladerdeeg rondjes van ca. 11 cm doorsnede. Bedek de muffinvorm met het bladerdeeg . Meng room , eieren , melk en ketchup goed door elkaar . En doe er de scampikruiden bij . Vermeng nog eens goed .
Verdeel het prei-paprika mengsel over de vormpjes , doe er een laagje rivierkreeftvlees op en een laagje geraspte kaas ( de vormpjes zijn dan ongeveer voor de helft gevuld nu ) .
Verdeel het eimengsel over de vormen tot net onder de rand van het bladerdeeg .
Zet de quiches een 25 minuten in de voorverwarmde oven , laat ze lichtjes afkoelen voor gebruik.