Kabeljauw uit de oven met champignons

voor 4 personen :

Ingrediënten :

 • 4 stukken kabeljauw (van de rug)
 • 3 preiwitten , in ringetjes
 • 125 gr champignons , in schijfjes
 • 8 grote bloemige aardappelen , geschild en in gelijke stukken gesneden
 • 1 dl melk
 • 2 flinke el boter
 • 1 ei
 • 3 sjalotjes , versnipperd
 • 1/2 liter witte wijn
 • 25 gr koude boter
 • gehakte peterselie
 • gehakte dille
 • peper en zout
 • viskruiden
 • verse nootmuskaat

Bereiding :

Verwarm de oven voor op 180°C.
Kook de aardappelen . maak er puree van met de 2 el boter , 1 dl melk en een eitje . Kruid met peper , zout en wat verse nootmuskaat . Geheel volgens eigen smaak. Stoof de preiringen gaar in wat boter en vermeng deze onder de puree. Bak de champignonsschijfjes aan in wat boter en hou ze warm. Beboter een ovenschaal , kruid de stukken vis met de viskruiden en leg ze in de ovenschaal. Zet in de oven gedurende 8 à 10 min. afhankeleijk van de groote van de stukken.

Voor de botersaus

Stoof de sjalotten in beetje boter op een matig vuur. Bevochtigen met de witte wijn en stoofvocht van de vis. Laat dit tot de helft inkoken. Monteer de saus met 25 gr boter . Doe de boter in stukjes en vermeng ze in de saus. Doe er volgens smaak , de gehakte kruiden bij . Serveer met de puree , champignons en vis.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial