Kabeljauw met karnemelkpuree

voor 4 personen :

Ingrediënten :

  • 500 gr bloemige aardappelen
  • 180 gr karnemelk
  • 50 gr boter
  • 200 gr kabeljauw
  • 1 ui , fijngesnipperd
  • 2 pijpajuintjes , in ringetjes gesneden

Bereiding :

Schil de aardappelen en doe ze in koud water tot ze net onder staan. Breng dit aan de kook . Wanneer de aardappelen voor 3/4 de gaar zijn , doe je er de karnemelk bij . Laat verder garen , maar niet laten uitkoken. De aardappelen moeten in puree vallen . Haal van het vuur . Maak van de boter beurre noisette ( de boter verhitten , tot ze bruin ziet en ze werkelijk naar nootjes ruikt ) en doe bij de aardappen. Doorroer goed. Stoom de vis gaar en verdeel in grove stukken. Maak van de aardappelen een smeuige puree ( als het goed is , moet je ze niet afgieten en kan je ze met het overige kookvocht gewoon in puree doen. ) Kruid met peper en zout , vermeng er de rauwe ui onder en verdeel over de borden. Leg op elk bord wat stukken vis en overstrooi met lente uitjes.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial