Gevulde scholrolletjes

voor 4 personen :

Ingrediënten :

 • 125 gr. surimistaafjes
 • 3 el ijskoude room
 • 1 eiwit
 • peper en zout
 • 8 gekruide scholfilets
 • 1 el olie
 • 3 el citroensap
 • 2 sjalotten , fijgesneden
 • 10 gr. boter
 • 75 ml witte wijn
 • 2,5 dl visfond
 • 10 gr. kreefteboter of kruidenboter
 • 1 dl. room

Bereiding :

Pureer de surimistaafjes met de 3 el. room en het eiwit tot een gladde pasta. Kruid naar smaak met peper en zout. Stijk de pasta uit of de gekruide scholfilets. Rol ze op en steek vast met een houten prikker. Bak ze kort aan in de olie . Besprenkel met citroensap. Laat ze , onder deksel , nog 5 a 6 minuten garen op een zacht vuurtje. Fruit de sjalotjes glazig in de boter . Blus met de witte wijn en de visfond en laat tot de helft inkoken. Roer , van het vuur af , de kreefteboter of kruidenboter en de room door de saus. Voeg er ook het stoofvocht van de visrolletjes bij en laat nog even opwarmen. Serveer met aardappelpuree.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial