Gemarineerde zalm met courgette en dille

voor 4 personen :

Ingrediënten :

 • 300 g zalm
 • 2 courgettes
 • Dille
 • citroensap
 • ½ fijngehakt lookteentje
 • 2 eetlepels parmezaanschilfers
 • 1 koffielepel wasabi
 • 2 eetlepels sojasaus
 • 2 eetlepels balsamicoazijn
 • 12 eetlepels olijfolie
 • 1 eetlepel honing
 • Bladerdeeg
 • Zure room

Bereiding :

Snijd de courgette in lange, fijne schijven en leg ze op aluminiumfolie. Schik er de dunne schijfjes zalm bovenop en kruid het geheel met peper en zout en een beetje fijngehakte dille. Besprenkel met een beetje citroensap en olijfolie. Rol ze op en leg ze een paar uur in de koelkast. Meng vervolgens de honing, de wasabi, de sojasaus, de azijn en de olijfolie. Snijd de andere courgette in julienne. Haal dit door de bloem en frituur. Snijd het bladerdeeg in vierkantjes, leg er de gerookte zalm tussen en bak dit in de paninigrill of het croque-monsieurtoestel. Snij de zalmworstjes in schuine repen, snij de wafeltjes in driehoekjes en serveer samen met de courgettefrietjes en de vinaigrette. Werk af met een beetje zure room en parmezaan.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial