Eetbare Kerstversiering

Ingrediënten :

  • 3 a 4 eiwitten (100 g eiwit)
  • 100 g suiker
  • 80 g gezeefde
  • poedersuiker

Materiaal:
Diverse voedingskleurstoffen
Bakpapier
Spuitzak
Getand spuitmondje
Gekleurde pareltjes
Linten om de versiering op te hangen

Bereiding :

Verwarm de oven voor op 80ºC.
Ontvet een mengkom met enkele druppels azijn, dep droog met keukenpapier.
Klop het eiwit met de gewone suiker tot stevige pieken.
Spatel de gezeefde poedersuiker onder de luchtige massa.

Kleur het eiwitschuim met voedingskleurstoffen naar wens.
Teken op papier de figuren die je wil spuiten en draai het vel om.
Vul een spuitzak met een getand spuitmondje met het eiwitschuim en spuit figuren volgens het onder liggende sjabloon. Strooi er eventueel gekleurde
pareltjes over.

Bak de versieringen minstens een uur op 80°C.
Haal uit de oven als de schuimpjes droog aanvoelen en laat afkoelen.
Hang de versieringen met mooie linten in de kerstboom.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial