Risotto (eenvoudige basisrisotto)

voor 4 personen :

Ingrediënten :

 • 300 gr risottorijst
 • 1 dl olijfolie
 • 1 ui , fijngehakt
 • 1 teentje look , fijngesnipperd
 • 1 liter warme kippenbouillon
 • 2 dl witte wijn
 • 3 klontjes boter
 • parmezaanse kaas , geraspt
 • Bereiding :

  Was de rijst, zodat het overtollige zetmeel weg is. Verwarm de olijfolie in een platte pan op middelmatig vuur. Stoof hierin de ui en look. Doe de rijst erbij en doorroer zodat de rijst glazig wordt. Doe er bouillon bij en wijn net tot de rijst onder staat. Warm op tot net tegen het kookpunt. Om de 4 minuten opnieuw bouillon en wijn toevoegen tot de rijst weer net onderstaat en doe dit tot de volledige bouillon is opgebruikt . Niet roeren , maar schudden met de pan , elke keer vlak voor je nieuwe bouillon bijvoegt. Neem daarna de pan van het vuur . Doe wat kleine klontjes boter erbij en doorroer met wat parmezaanse kaas . Dit doe je volgens smaak . de bedoeling is , dat je een smeuïge risotto krijgt . Daarna kan je eventueel nog wat verse tuinkruiden eraan toevoegen.

  Please follow and like us:
  fb-share-icon

  Related Posts

  Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial