Mousselinesaus

voor 1/2 liter saus :

Ingrediënten :

 • 500 gr geklaarde boter
 • 4 eierdooiers
 • sap van 1/2 citroen
 • 1 1/2 el koud water
 • 1/2 dl half opgeklopte room
 • Bereiding :

  In een steelpan de eierdooiers samen met het water en het citroensap loskloppen op een zacht vuurtje . Het moet een vast schuim worden. Dit mengsel mag niet warmer worden dan 70°C, als het toch te warm wordt , van het vuur af even verderkloppen. Het pannetje van het vuur nemen en geleidelijk de geklaarde boter onderroeren , de moment dat je tijdens het kloppen een “8” kan vormen (lichtjes , ze moet ook meteen weer toegaan 🙂 ) , is je saus gaar. Breng op smaak met eventueel nog wat citroensap en peper. Klop er op het laatst nog de room onder.

  Please follow and like us:
  fb-share-icon

  Related Posts

  Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial