Gevulde pannenkoekjes met Champignons

Voor 12 pannenkoekjes :

Ingrediënten :

Voor de pannenkoekjes

 • 125 gr zelfrijzend bakmeel
 • 1/2 el suiker
 • 1 mespunt zout
 • 2 eieren
 • 3,5 dl melk
 • 1 el olijfolie
 • 1 el versgehakte bieslook
 • 1 el versgehakte peterselie
 • boter om te bakken
 • anti-kleefpan van ca. 20cm
 • eigeel van 1 ei
 • Voor de vulling

 • 750 gr champignons gespoeld en in schijfjes gesneden
 • 1 koffielepel Topaz lookboterkruiden
 • 1 blokje groentenbouillon verkruimeld
 • 2 el bakboter
 • voor de roux:

 • 1 1/2 el bakboter
 • 1 el bloem
 • het vocht van de champignons
 • soyaroom
 • peper
 • Bereiding:

  Maak eerst de pannenkoekjes klaar . Meng alle ingrediënten ( behalve de melk ) voor het deeg in een mengkom . Vermeng deze met een klopper en doe beetje bij beetje de melk erbij . Meng dit tot een klonterloze deeg .

  Verhit een pannetje van max. 20cm op een hoog vuur , doe er wat boter in en bak de pannekoekjes ( het mogen geen te dikke pannenkoekjes zijn ! ) Het deeg in de pan doen als het heet genoeg is , daarna het vuur iets zachter zetten . De ene kant is klaar als de randjes beginnen lichtbruin te worden en er putjes in de bovenkant van het deeg komen . Pannenkoekje omdraaien en de andere kant een minuutje bakken . Ga zo door tot het deeg op is .
  Laat de pannenkoekjes wat afkoelen . Zet een grote pan op het vuur , hoog vuur , verhit de boter erin en bak de champignons hierin. Overstrooi met lookboter kruiden en peper . Laat deze enkele minuten bakken . Na verloop van tijd gaan de champignons beginnen vocht afgeven . Doe er dan het verkruimeld blokje bouillon bij , schep goed om en laat een 5 minuten verdersudderen op zachter vuur .
  De chapignons in een vergiet doen en het vocht opvangen . Maak nu de roux: smelt op een matig vuur de boter en fruit de bloem hierin. Steeds goed blijven roeren , na een paar minuten van het vuur nemen en het vocht van de champignons erbij doen . Goed doorkloppen , zodat je geen klonters hebt .
  Zet terug op een niet te hoog vuur . Doe beetje bij beetje de soyaroom erbij , net zoveel tot je een dikke , maar licht vloeiende saus hebt . De saus mag niet te lopend zijn want anders loopt ze uit de pannenkoekjes en dat is niet de bedoeling.
  Doe de saus bij de chapignons en vermeng deze goed. Laat ook deze wat afkoelen . Verwarm de oven voor op 180°C. Neem een pannenkoekje , doe in de helft ( en de randen vrijlaten ) wat van de champignons , smeer de randen in met wat eigeel en plooi het pannekoekje toe . Ga zo verder met alle pannenkoekjes.
  Lag ze op een bakplaat op een bakpapier. Zet in de oven en laat deze een 10 minuten bakken. Serveer.

  Please follow and like us:
  fb-share-icon

  Related Posts

  Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial