Categories: Groenten

Rode kool

Ingrediënten :

  • 1 rode kool ( in fijne stukken gesneden )
  • boscoopappelen of een andere soort bakappelen gelijk aan het gewicht van de hoeveelheid rode kool
  • beetje azijn
  • wat suiker
  • peper en zout
  • Bereiding :

    Smelt de boter in een ruime kom en doe er de rode kool in . Schil de appelen en snij ze in kleine stukken en doe bij de rode kool. Doe er een beetje azijn bij . Kruid met peper en zout. Zet het vuur zacht en laat de rode kool gedurende 3 uur stoven . Voeg op het einde suiker naar smaak toe.

    Tips :

    Je kan de suiker vervangen door zoetstoffen . Of probeer eens een beetje honing erbij te doen. Probeer eens een snuifje kaneelpoeder toe te voegen voor een aparte smaak.

    receptenwijzer

    Share
    Published by
    receptenwijzer
    Tags: Rode kool

    Recent Posts

    Brownie wafels

    Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…

    23 uren ago

    Zoetzure groentensoep met kip

    Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…

    3 dagen ago

    Gratin van bloemkool, gehakt en puree

    Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…

    6 dagen ago

    Volkoren havermout koekjes

    Ingrediënten:24 stuks 60 gr zachte roomboter 2 eieren, kamertemperatuur 1/4 tl fijn zeezout 125 gr…

    1 week ago

    Groentecurry met steak en noedels

    Ingrediënten:Voor 2 personen: 400 gr chateaubriand, een uur voor bereiding uit de koelkast gehaald 150…

    1 week ago

    Eiwitrijke havermout ontbijtwafeltjes

    Ingrediënten:Ca. 6 wafeltjes 40 gr havermeel 20 gr eiwitpoeder (smaak naar keuze, met of zonder…

    2 weken ago