Ingrediënten:
Voor 2 personen
Bereiding:
Je kan dit volledig in een diepe en ruime antikleefpan maken of gedeeltelijk in de oven.
Indien je de oven gebruikt: verwarm deze voor op 170°C, hetelucht.
Doe wat olijfolie in de pan en verhit op een medium vuur.
Doe er de sjalot, look, paprika en courgette in en stoof 2 minuten.
Voeg de prei toe en stoof 5 minuten mee.
Voeg er de za’atar aan toe en wat tabasco.
Roer goed door.
Doe er de spinazie bij en laat slinken onder deksel, zet het vuur nu laag.
Voeg er de alpro room aan toe en laat nog 3 minuten sudderen.
Kruid bij met peper en zout.
Verdeel in 2 ovenschaaltjes, breek 2 eitjes in elk schaaltje.
Kruid de eitjes ook nog met wat peper en zout.
Zet in de oven ca. 10 minuten.
Hou het goed in het oog, scheck eventueel na 5 minuten hoe de stolling van de eitjes zijn. Ze zijn goed als het eiwit gestold is en de dooier nog lopend.
Gebruik je liever alleen de pan, breek de eieren dan rechtstreeks in de pan: maak kuiltjes tussen de groenten, breek de eitjes erin, kruid met peper en zout.
Hou het vuur laag, zet het deksel op de pan en laat dit 5 minuten garen. Check ook hier de eitjes geregeld.
Serveer met flatbread, turks brood, gewoon brood ….
Ingrediënten:Voor 2à3 personen 3 wraps (naar keuze, classic, volkoren, veggie) 300 gr gemengd gehakt 100…
Ingrediënten:Voor 2 personen 500 gr bloemige aardappelen, geschild 200 gr zoete aardappel, geschild 1 teentje…
Ingrediënten:voor 2 personen 300 gr ciabattabrood 400 gr kippengehakt 80 gr geraspte gruyére 1 tl…
Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…
Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…
Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…