Groenten

Gevulde paprika met patatas bravas en broccoli

Dit zijn niet de authentieke patatas bravas, maar een ietwat gezondere variatie erop. Maar daarom niet minder lekker !

Ingrediënten:
Voor 2 personen

  • 2 paprika”s (kleur naar keuze)
  • 250 gr gemengd gehakt
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • 1 teentje look, fijngeperst
  • 1 el gehakte peterselie
  • 1/2 el gehakte bieslook
  • 1 el gehakt kruidenmix
  • Peper en zout
  • 1 ei
  • Paneermeel
  • 1/4 aubergine, in fijne brunoise
  • Gedroogde provençaalse kruidenmix
  • 400 gr aardappelen (vastkokend), geschild
  • 1/2 broccoli , in kleine roosjes
  • 60 gr kerstomaten, gehalveerd
  • 100 gr Heinz Tomato Frito saus
  • Verse basilicum, verse oregano, verse rozemarijn, verse peterselie
  • Oil&Vinegar Patatas Bravas kruidenmix
  • Olijfolie
  • Ovenschaal
  • Diepe pan met antikleeflaag en deksel

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C, onder en boven warmte.

Doe wat olijfolie in de pan, verhit op medium hoog vuur en bak hierin de aubergineblokjes. Kruid ze met wat provençaalse kruiden.
Stort ze uit op een keukenpapier, laat wat afkoelen.

Snij het hoedje van de paprika”s en haal de zaadlijsten eruit.
Snij een stikje vande onderkant als ze niet goed blijven rechtstaan. Smeer ze in met wat olijfolie.

Maak het gehakt aan met het ei, paneermeel, gehaktkruiden, peterselie, bieslook, look en sjalot en meng er ook de gebakken aubergine onder. Verdeel het gehaktmengsel in de paprika”s. Zet het hoedje weer op de paprika”s. Zet ze in een ovenschaal en ca. 40 a 45 minuten garen in de oven.

Maak de patatas bravas:
Snij de aardappelen in blkjes van 2 cm. Kruid ze met peper en zout.
Verhit wat olijfolie in de diepe pan met antikleeflaag op hoog vuur en bak hierin de aardappelblokjes. Na enkele minuten zet je het vuur medium hoog.
Doe er een takje verse rozemarijn bij , zet deksel op de pan en laat ze 10 minuten bakken.
Kruid ze met de patatas bravas kruidenmix.
Voeg de broccoliroosjes er aan toe , roergoed om en zet opnieuw het deksel op de pan, zet het vuur nog net iets lager. Laat nog 5 a 10 minuten garen.
Voeg er de kerstomaten aan toe. Laat nog even doorwarmen en neem van het vuur.

Hak wat verse oregano, basilicum, peterselie fijn.
Neem de frito saus en warm deze op.
Voeg de verse kruiden eraan toe.

Serveer de paprika”s met de patatas bravas en broccoli en verdeel de frito saus erover. Garneer met wat extra verse basilicum en peterselie.

receptenwijzer

Recent Posts

Ovengebakken wraprolletjes met groenten, kip en gehakt

Ingrediënten:Voor 2à3 personen 3 wraps (naar keuze, classic, volkoren, veggie) 300 gr gemengd gehakt 100…

2 dagen ago

Groentenpuree met kip-kaasballen

Ingrediënten:Voor 2 personen 500 gr bloemige aardappelen, geschild 200 gr zoete aardappel, geschild 1 teentje…

4 dagen ago

Ciabattabroodje met kip, spinazie en champignons

Ingrediënten:voor 2 personen 300 gr ciabattabrood 400 gr kippengehakt 80 gr geraspte gruyére 1 tl…

1 week ago

Brownie wafels

Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…

1 week ago

Zoetzure groentensoep met kip

Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…

2 weken ago

Gratin van bloemkool, gehakt en puree

Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…

2 weken ago