Rode kool #2

voor 4 tot 6 personen:

Ingrediënten :

 • 1 kleine rode kool , gekuist en in stukjes gesneden
 • boscoopappelen ( gelijk aan het gewicht van de kool ), geschild en in blokjes gesneden
 • bakken en braden
 • 3 el frambozenazijn
 • 6 suikerklontjes
 • 3 el vloeibare honing
 • 2,5 dl appelsap
 • peper , zout , 2 laurierbladjes
 • Bereiding :

  Verhit de boter in een ruime kom op een matig vuur. Stoof hierin de koolstukjes aan gedurende een half uur , voeg alsook de azijn eraan toe. ( intussentijd ook even omroeren ) daarna voeg je de helft van de appelen eraan toe . Vermeng alles goed . Kruid met peper en wat zout en doe er de laurierblaadjes bij . Overgiet met het appelsap. Zet het deksel op de kom en laat dit op een zacht vuurtje stoven gedurende 1u . Indien de kool nog niet zacht genoeg is , laat je ze nog wat verder stoven . Daarna de overige appeltjes toevoegen , de suiker en de honing ( indien je de kool nog wat zoeter wil , voeg je naar smaak nog wat honing of suiker erbij ) Laat dit alles nog een extra kwartier sudderen . Verwijder de laurierblaadjes.

  Please follow and like us:
  fb-share-icon

  Related Posts

  Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial