Gebakken witloof

voor 4 personen:

Ingrediënten :

 • 1 kg witloof
 • boter
 • 3 el kristalsuiker
 • 4 el balsamico-azijn
 • peper en zout
 • 1 teentje look , fijngesnipperd
 • Bereiding :

  Kuis het witloof en snij het in grove stukken . Snijd de harde stukjes onderaan eraf. Neem een ruime braadpan en doe hierin een flinke eetlepel boter en laat goed heet worden . Doe de stukken witloof erin , samen met de look. Schroei het dicht gedurende een 4 minuten. Schud even op en nog een 2 minuten, verderbakken . Kruiden met peper en zout. Bestrooi ook met de suiker , zet goed rond en laat nog even bakken ,zodat de suiker lichtjes karameliseert. Blus met de azijn , omroeren en meteen serveren.

  Please follow and like us:
  fb-share-icon

  Related Posts

  Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial