Erwten & peekes

voor 2 personen:

Ingrediënten :

 • 200 gr. diepvrieserwtjes
 • 200 gr. wortelen , gekuist en in blokjes gesneden
 • 2 el alpro soya bakken en braden
 • 1 sjalot of een kleine ui , fijngesnipperd
 • voor de liefhebbers : een teentje look, geperst
 • peper , zout , thijm , 1 laurierbladje
 • 1,5 dl water
 • maïzena express
 • Bereiding :

  Verhit de boter in een kom met deksel op een matig vuur . Stoof hierin de ui of sjalot , en voor diegene dit er graag in lusten , de look glazig. Voeg er de wortelen aan toe en laat dit een 10 minuten stoven onder het deksel . Voeg er de kruiden volgens smaak , laurierblad , erwten en het water aan toe en laat dit nog een kwartiertje verderstoven .
  Bind de saus met wat maïzena express.

  Variaties :

  Je kan hier uiteraard wat variëren in de kruiden en andere Ingredienten. Probeer bv. eens om wat komijnzaadjes erbij te doen . Een theelepel is voldoende , anders gaat de smaak teveel overheersen. Samen met een beetje currypoeder. Of een provencaalse kruidenmix …
  Een mespuntje saffraanpoeder kan ook ! In dit geval dan enkel de combinatie met peper en zout verder gebruiken . Voor een natuurlijke smaak.

  Stoof er bv. een ontvelde , en in blokjes gesneden ,tomaat bij. Voeg deze dan samen met de erwten erbij.

  De erwten en peekes afwerken met wat room is ook zeer lekker ! Beetje room toevoegen en de saus wat laten indikken . In dit geval kan je de maïzena achterwege laten . Tenzij je de saus nog te lopend vindt.

  Please follow and like us:
  fb-share-icon

  Related Posts

  Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial