voor 2 personen:
Ingrediënten :
Bereiding :
Verhit de boter in een kom met deksel op een matig vuur . Stoof hierin de ui of sjalot , en voor diegene dit er graag in lusten , de look glazig. Voeg er de wortelen aan toe en laat dit een 10 minuten stoven onder het deksel . Voeg er de kruiden volgens smaak , laurierblad , erwten en het water aan toe en laat dit nog een kwartiertje verderstoven .
Bind de saus met wat maïzena express.
Variaties :
Je kan hier uiteraard wat variëren in de kruiden en andere Ingredienten. Probeer bv. eens om wat komijnzaadjes erbij te doen . Een theelepel is voldoende , anders gaat de smaak teveel overheersen. Samen met een beetje currypoeder. Of een provencaalse kruidenmix …
Een mespuntje saffraanpoeder kan ook ! In dit geval dan enkel de combinatie met peper en zout verder gebruiken . Voor een natuurlijke smaak.
Stoof er bv. een ontvelde , en in blokjes gesneden ,tomaat bij. Voeg deze dan samen met de erwten erbij.
De erwten en peekes afwerken met wat room is ook zeer lekker ! Beetje room toevoegen en de saus wat laten indikken . In dit geval kan je de maïzena achterwege laten . Tenzij je de saus nog te lopend vindt.