Bearnaisesaus

Ingredienten :

 • dragon
 • 1/2 dl dragonazijn
 • gekneusde peperbolletjes
 • zout
 • 3 eierdooiers
 • 1/2 citroen
 • 2 eetlepels water
 • zout
 • 150 g boter
 • Bereiding :

  Doe de 3 eierdooiers in een pan en voeg er dragonazijn bij. Klop de eieren op een zacht vuurtje tot schuim, dit doe je door de klopper in een 8 te bewegen klaar de boter, smelt ze schep het vet dat komt bovendrijven eraf . Voeg de boter bij de eieren en roer voorzichtig. Snij de dragon fijn en voeg deze ook toe.

  Tips :

  Boter en eieren moeten dezelfde temperatuur hebben. Zorg er ook steeds voor dat je geklaarde boter en je eierschuim dezelfde temperatuur hebben. Je bearnaise een uur op voorhand te maken, geen probleem, stort ze in een termos en ze zal perfect blijven.

  Please follow and like us:
  fb-share-icon

  Related Posts

  Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial