Appelmoes voor 4 personen

Ingrediënten :

 • 4 boskoopappelen (bakappelen), geschild en in middelgrote stukken gesneden
 • 4 el water
 • 2 el suiker , of zoetstof
 • eventueel een snufje kaneel (voor de liefhebbers)
 • Bereiding :

  Doe het water , de suiker en de appelen in een kom en zet op een middelmatig vuurtje . Doe het deksel op de kom en stoof dit zachtjes gedurende een kwartiertje . Af en toe even omscheppen en als het water toch al te veel opgeslorpt is , eventueel nog een eetlepel water bijvoegen . Neem van het vuur . Mix het geheel grof (er mogen nog grotere stukken inzitten ) , meng nog eens goed en doe er eventueel de kaneel bij . Als je graag een appelmousseline hebt , dan moet je mixen tot alles heel fijn is . Serveer met gebakken kip of witte pensen . Dit kan warm of je kan het koud eten .

  Please follow and like us:
  fb-share-icon

  Related Posts

  Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial