Macaroni met romige prei-pestosaus, courgette en spek

Ingrediënten:
Voor 2 personen

  • 150 gr macaroni
  • 2 preien, in ringetjes
  • 1/2 courgette, in blokjes
  • 1 teen look, geperst
  • 200 gr gerookte spekblokjes
  • water
  • 1 kl maggi kruidenbouillon in poeder
  • 2 dl alpro soja (light) room
  • 60 gr philadelphia (light)
  • 50 gr groene pesto
  • olijfolie
  • verse kruiden: peterselie en dragon (naar smaak+extra voor de afwerking)
  • peper, zout
  • diepe antikleefpan met deksel

Bereiding:

Zet de diepe pan op het vuur en laat warm worden, bak hierin de spekblokjes zonder vetstof.
Haal ze uit de pan en giet het overtollige vet weg.
Doe opnieuw wat olijfolie in dezelfde pan en zet op medium hoog vuur.
Bak hier de prei en courgette lichtjes in aan, voeg ook de look toe.
Voeg er de macaroni aan toe , de kruidenbouillon en voeg water toe tot het net onder staat.
Zet het deksel op de pan en laat koken op een medium vuur tot de helft van het vocht geabsorbeerd is (ca 6 minuten).
Voeg er de pesto, philadelphia en room aan toe. Roer even goed rond en laat verder koken gedurende een 4à5 minuten tot de pasta gaar is en de saus gebonden is.
Voeg er de spekjes en verse kruiden aan toe, proef even en kruid bij met peper en zout.
Serveer met nog wat extra verse kruiden.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
nl_BEDutch