Traybake met krieltjes, pastinaak, zoete aardappel, wortel, stoofperen en worst

Ingrediënten:
Voor 2 personen:

  • 1 medium pastinaak, geschild en in gelijke blokjes
  • 250 gr krieltjes, in gelijke stukken
  • 1 dikke wortel, geschild en in gelijke stukken
  • 1 medium zoete aardappel, in gelijke stukken
  • 2 kleine stoofperen, in gelijke stukken
  • 1 medium ui of enkele sjalotten, in halve maantjes
  • 2 takjes tijm
  • 3 blaadjes laurier
  • 2 el olijfolie
  • peper, zout, provençaalse kruiden, komijnpoeder (naar smaak)
  • 2 braadworsten
  • verse peterselie

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C, hetelucht.
Zorg dat de groenten ongeveer dezelfde grootte hebben, zo kunnen ze gelijkmatig garen.
Snij de worst in stukken.
Spray een groot bakblik in met wat olie, verdeel de groenten, stoofpeer en kruiden erin.
Doe er 2 el olijfolie over en hussel alles goed door elkaar zodat elk stukje een laagje olie heeft.
Verdeel de stukken worst tussen de groenten.
Zet 20 minuten in de oven.
Haal uit de oven en schep alles even goed rond en zet nog 15 minuten in de oven.
Serveer met wat versgehakte peterselie en eventueel een sausje erbij (looksaus, vinaigrette, tzaziki, ….)

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial