Eenpansgerecht met kippengehakt, champignons, spinazie en parelcouscous

Ingrediënten:

  • 150 gr Spelt parelcouscous
  • 1 teentje look, geperst
  • 1 kleine sjalot, fijngesnipperd
  • 150 gr verse spinazie
  • 400 gr champignons, in kwartjes
  • 300 gr kippengehakt
  • 2 kl maggi tuinkruidenbouillon in poeder
  • peper, zout, 1 tl oregano, 1 tl rozemarijn
  • rucola
  • water
  • olijfolie
  • diepe antikleefpan met deksel

Bereiding:

Bak het gehakt aan in een diepe pan met antikleeflaag waarin je wat olijfolie gedaan hebt, op een medium hoog vuur.
Kruid met peper, zout, oregano en rozemarijn.
Voeg sjalot en look toe en bak even mee, doe er de champignons bij en bak deze eveneens even mee.
Voeg de spinazie toe en laat slinken.
Doe er de bouillon bij, roer goed door en vervolgens de parelcouscous.
Roer goed om en voeg water bij tot het net gelijk staat.
Zet een deksel op de pan, zet het vuur wat zachter en laat dit een 10 minuten puttelen of tot de parelcouscous gaar is, roer af en toe even.
Haal het deksel van de pan en laat nog verder inkoken als er nog net wat te veel vocht zou inzitten.
Kruid eventueel extra bij.
Werk af met wat rucola.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial