Vleesgerechten

Witte pens met gebakken appel, gebakken patatjes met spek

Ingrediënten:
voor 2 personen:

  • 2 witte pensen (zwarte kunnen uiteraard ook)
  • 1 appel, in partjes gesneden
  • 500 gr voorgekookte krieltjes
  • 150 gr spek, in blkjes
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • peper , zout, provençaalse kruiden
  • 1 dikke stronk witloof, in stukjes
  • 2 little gems, fijn gesneden
  • 1 el mayonaise
  • olijfolie
  • klontje roomboter

Bereiding:

Zet een diepe pan op een medium hoog vuur en bak hierin de spekblokjes.
Haal ze uit de pan, doe wat olie in de pan en bak de krieltjes ca. 15 minuutjes. Voeg de sjalot toe en het spek en laat nog een paar minuten verder garen.
Kruid met peper, zout en provençaalse kruiden.
Bak in een andere (antikleef)pan de witte pensen in wat olie en een klein klontje roomboter.
Bak ze op een medium hoog vuur aan elke zijde 3 minuten, zet het vuur iets zachter en leg er de appelpartjes bij. Bak ze mooi goudbruin.
Meng de sla met het witloof en wat mayonaise.
Serveer de pensen met appel, patatjes en wat sla.

receptenwijzer

Recent Posts

Ovengebakken wraprolletjes met groenten, kip en gehakt

Ingrediënten:Voor 2à3 personen 3 wraps (naar keuze, classic, volkoren, veggie) 300 gr gemengd gehakt 100…

3 dagen ago

Groentenpuree met kip-kaasballen

Ingrediënten:Voor 2 personen 500 gr bloemige aardappelen, geschild 200 gr zoete aardappel, geschild 1 teentje…

5 dagen ago

Ciabattabroodje met kip, spinazie en champignons

Ingrediënten:voor 2 personen 300 gr ciabattabrood 400 gr kippengehakt 80 gr geraspte gruyére 1 tl…

1 week ago

Brownie wafels

Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…

1 week ago

Zoetzure groentensoep met kip

Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…

2 weken ago

Gratin van bloemkool, gehakt en puree

Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…

2 weken ago