Ingrediënten:
Voor 2 personen
Bereiding:
Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
Maak het gehakt aan met 1 eitje, peper, zout, gehaktkruiden en voeg 1à2 el paneermeel toe.
Meng goed en vorm balletjes.
Meng de ketchup met chilisaus, ketjap, sojasaus, honing, fivespice, gerookte paprika en lookpoeder.
Bak de balletjes gaar in een beetje olie.
Verhit olie in een wokpan en bak hierin het 2de ei (maak een omelet) , haal uit de wok en hou opzij.
Doe opnieuw wat olie in de wok en roerbak de look, sjalot(of ui), prei en champignons gedurende 2 minuten op een hoog vuur.
Voeg er de rijst aan toe , de nasi kruiden en sambal.
Roerbak een 3 tot 4 minuten verder.
Voeg de saus bij de balletjes en laat 3 minuten verder koken op een medium vuur, tot de saus wat rond de balletjes “kleeft”.
Voeg nog wat sojasaus toe aan de gebakken rijst.
Serveer de rijst met de kleverige balletjes.
Ingrediënten:Voor 2à3 personen 3 wraps (naar keuze, classic, volkoren, veggie) 300 gr gemengd gehakt 100…
Ingrediënten:Voor 2 personen 500 gr bloemige aardappelen, geschild 200 gr zoete aardappel, geschild 1 teentje…
Ingrediënten:voor 2 personen 300 gr ciabattabrood 400 gr kippengehakt 80 gr geraspte gruyére 1 tl…
Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…
Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…
Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…