Eenpansgerecht met piccolini en chorizo

Ingrediënten:
Voor 2 personen

  • 150 gr barilla piccolini (mini penne)
  • 250 gr verse chorizoworst
  • 1 kleine rode ui, fijngesnipperd
  • 1 teen look, fijngeperst
  • 3 smaakvolle tomaten, ontveld en in stukken
  • 30 gr tomatenconcentraat
  • 1/2 kl gerookt paprikapoeder
  • 1 kleine courgette, in blokjes
  • 1 rode puntpaprika, in reepjes
  • 50 gr sperzieboontjes, in stukjes
  • 1 kl verse gehakte lavas
  • 1/2 el verse gehakte basilicum
  • 1 takje verse rozemarijn, blaadjes fijngesneden
  • 1 takje verse tijm
  • Peper
  • 1 dl room
  • Water
  • Olijfolie

Bereiding:

Haal het velletje van de chorizo worsten.
Doe wat olijfolie in een ruime (antikleef)pan, stoof de ui en look glazig op een medium hoog vuur.
Voeg de chorizo toe en prak fijn.
Bak deze een paar minuten mee.
Voeg het tomatenconcentraat toe, gerookt paprikapoeder, de rozemarijn, rits de blaadjes van de tijmtakjes en voeg eveneens toe.
Bak een minuut mee.
Voeg de tomaten toe, roer goed om en zet het vuur zachter.
Stoof onder deksel gedurende een 5 minuten.
Voeg de overige groentjes toe, roer om en stoof opnieuw enkele minuten mee onder deksel.
Doe er de penne bij en indien nodig een klein scheutje water. Zet het deksel weer op de pan en laat 10 a 15 minuten garen. Roer regelmatig om en voeg water toe indien nodig.
Wanneer de penne gaar is, voeg je de overige verse kruiden toe en meng er de room onder.
Kruid af met peper.
Serveer met wat extra verse blaadjes lavas en basilicum.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial