Ingrediënten:
Voor 2 personen
- 250 gr rundsgehakt
- 1 prei, in grove stukken
- 1 paksoi, in grove stukken
- 1 rode zoete puntpaprika, in reepjes
- 1/2 rode ui, in stukjes
- 160 gr ramen noedels
- 3 el sojasaus
- 2 el honing
- 1 el hoisin saus
- 5 el water
- 1/2 tl lookpoeder
- 1/2 tl gemberpoeder
- 1 tl srirachasaus of sambal
- 1 el maïzena
- Peper
- Wokolie
Bereiding:
Meng de sojasaus, hoisin, honing, water, sriracha, lookpoeder, gemberpoeder en maïzena tot een saus.
Kook de noedels volgens aanwijzing op de verpakking. Giet ze af en meng er een klein beetje olie door.
Verhit een wok op hoog vuur met wat wokolie.
Bak hierin het gehakt kort aan.
Haal uit de wok en hou opzij.
Voeg opnieuw wat olie toe en doe de groenten in de wok, roerbak een 3 a 4 minuten, voeg het gehakt opnieuw toe en roerbak een minuutje door.
Doe er de saus bij, blijf goed doorroeren.
Neem van het vuur en meng er de noedels onder.
Kruid eventueel wat bij met peper.
Serveer meteen.
Please follow and like us: