Orzo met kip, spinazie, prei, paprika en manchego

Ingrediënten:
voor 2 personen:

  • 150 gr Orzo (griekse pasta)
  • 100 gr verse spinazie
  • 1 rode puntpaprika, in ringen
  • 1 prei, in ringen
  • 250 gr kippenborstfilet
  • 1 el kippenkruiden
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 1 teen look, fijngesneden
  • 4 dl groentenbouillon
  • 1/2 potje gemalen saffraan , of enkele draadjes (naar smaak)
  • peper en zeezout
  • 100 gr manchego kaas, fijngesneden
  • verse platte peterselie
  • olijfolie
  • diepe antikleefpan met deksel

Bereiding:

Kruid de kippenborst met de kippenkruiden en bak ze gaar in wat olijfolie, of in de oven op 175°C (ca. 20 minuten)
Snij ze vervolgens in stukjes.
Doe wat olijfolie in een diepe antikleefpan, fruit op een medium hoog vuur de sjalot en look.
Voeg de orzo toe en roer goed om gedurende een minuut.
Voeg de prei en paprika toe, roer om en laat dit een minuut mee bakken.
Voeg de bouillon toe en de saffraan, roer door en zet het deksel op de pan.
Laat dit op een zacht vuurtje pruttelen tot de orzo gaar is . Indien nodig voeg je nog wat bouillon toe.
Meng de helft van de manchego door de orzo en vervolgens de spinazie en kip.
Laat de spinazie slinken en kruid bij met peper en zout.
Serveer met extra manchego kaas en wat verse platte peterselieplukjes.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial