Witte pensen met appelmoes en gebakken krieltjes met boontjes en ananas

Ingrediënten:
Voor 2 personen:

  • 2 witte pensen
  • 300 gr appelmoes (recept op website)
  • 500 gr voorgekookte krieltjes
  • 500 gr prinsesseboontjes
  • 150 gr verse ananas, in blokjes
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 1 teentje look, geperst
  • Peper en zout
  • 1/2 el provençaalse kruiden
  • Olijfolie
  • Diepe antikleefpan met deksel
  • Antikleef braadpan

Bereiding:

Bak de witte pensen in een antikleefpan.
Doe wat olie in de pan, verhit op medium hoog vuyr en bak ze rondom bruin. Zet het vuur nu lager en laat ze aan elke zijde een 3 minuutjes zachtjes bakken.

Doe wat olijfolie in een diepe antikleefpan, verhit op medium hoog vuur.
Voeg de krielaardappeltjes toe, kruid ze met peper en zout.
Voeg na 5 minuutjes de geperste look en fijngesneden sjalot toe, alsook de provençaalse kruiden. Roer goed om.
Maak de boontjes proper, snij ze eventueel in 2 als ze lang zijn en voeg toe aan de aardappelen. Bak ze enkele minuten mee. Zet het vuur wat lager, doe een klein scheutje water erbij en zet het deksel op de pan. Laat zo een 10 minuutjes verder garen.
Voeg er de ananas aan toe.

Serveer de witte pensen met de appelmoes (koud of warme moes, aan jou de keuze) en de aardappeltjes.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial