Gegratineerde bruschetta met tomaat

Ingrediënten:
Voor ca. 10 stuks

  • 200 gr ciabattabrood
  • 40 gr meggle kruidenboter, gesmolten
  • Geraspte parmezaanse kaas of geraspte mozarella kan ook
  • verse bladpeterselie voor de afwerking (of basilicum en oregano kan uiteraard ook)
  • 150 gr kerstomaten, in stukjes gesneden
  • 200 gr tomatentapenade
  • optioneel: gegrilde artisjokken
  • gedroogde oregano
  • olijfolie
  • bakplaat
  • bakpapier of bakmat

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 210 °C, onder en boven warmte.
Snij de ciabatta in sneden van ca. 2.5 cm dik.
Smelt de kruidenboter en bestrijk de ciabatta broodjes hiermee.
Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat , of met een bakmat.
Bak de broodjes ca. 10 minuten
Beleg de broodjes met een laagje tomatentapenade , wat blokjes tomaat (optioneel wat stukjes gegrilde artisjok) en overstrooi ze met gemalen kaas en wat gedroogde oregano.
Zet onder de grill en laat de kaas lichtjes gratineren.
Serveer met wat verse bladpeterselie en druppel er wat olijfolie over.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial