Bladerdeegster met gehaktvulling

Ingrediënten:
Voor 5 a 6 sterren :

  • 1 bladerdeegvel
  • Klein potje tomatenpassata
  • 100 gr gehakt
  • Oregano gedroogd
  • 2 afgestreken el cottage cheese
  • Peper en zout
  • Gehaktkruiden
  • Eigeel en beetje melk
  • Stervormige uitsteker ca. 10 cm

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C, onder en boven warmte.

Maak het gehakt aan : doe de cottage cheese bij het gehakt, kruid met gehaktkruiden en oregano. Meng dit goed.
Rol het deeg uit en steek sterren uit. Prik gaatjes in de helft van de sterren met een vork. Strijk een beetje passata erop en leg een beetje van het gehaktmengel in het midden erop. Maak er eventueel balletjes van die ongeveer 1,5 cm zijn, als dat makkelijker is om op het deeg te leggen.
Leg een 2de velletje (zonder gaatjes) bladerdeeg erop en kleef de randen samen door met een vork de velletjes samen te duwen.
Klop het eigeel los met een klein beetje melk, bestrijk de sterren hiermee en doe er wat oregano over. Zet in de oven voor ca. 15 minuten of tot ze goudbruin zijn.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial