Blini’s van pompoen

voor 4 personen :

Blini’s zijn kleine pannenkoekjes met een diameter van ca. 6 cm. Je kan deze als aperitiefhapje gebruiken of als voorgerechtje.

Ingrediënten :

  • 200 gr pompoenvlees , fijngeraspt
  • 125 gr boekweitmeel
  • 10 gr verse gist
  • 1,5 dl lauwe melk
  • 1 ei
  • peper en zout
  • 3 el verse gehakte peterselie
  • olijfolie

Bereiding :

Meng het pompoenvlees met het meel. Los de gist op in lauwe melk en doe dit samen met het ei bij het pompoen-meelmengsel. Meng goed met een klopper . Meng er de peterselie onder en breng op smaak met peper en zout. Laat het deeg 10 minuten rusten.
Verhit wat olijfolie in eenanti-kleeflaag pannetje en bak op een matig vuur de blini’s. Maak kleine cirkeltjes van ca. 6 cm per pannenkoekje. Van zodra er putjes zichtbaar worden , draai het pannenkoekje dan om en bak de andere zijde nog ca. 2 minuten. Heel lekker met wat gerookte zalm en kruidenkaas.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial