Koe Lo Kai – kippenbeignets met zoetzure saus

Koe Lo Kai of beignets in zoetzure saus
Je kan de kip vervangen door varkensvlees.

Ingrediënten:
Voor 2 personen:

Voor de kippenbeignets:

  • 400 gr kippenfilet, in blokjes van ca. 3 cm
  • 80 gr bloem
  • 4 el maïzena
  • 1 el bakpoeder
  • 1 el arachideolie
  • 1 ei
  • Zout en peper
  • 100-150 ml spuitwater

Voor de saus:

  • 1 dl ananassap
  • 5 a 6 el tomatenketchup
  • 2 el honing
  • 2 el rijstazijn
  • 2 el go-tan sweet chili saus
  • 1/3 van een verse ananas, in grote blokjes
  • 1 rode en 1 groene paprika, in stukken
  • 1 ui, in stukken
  • 1 tl gemberpoeder
  • zonnebloem olie of arachideolie om te frituren
  • wokpan
  • diepe pan om te frituren of een friteuse

Bereiding:

Kook rijst of noedels en hou ze warm. Of maak gebakken rijst.

Maak de zoetzure saus:

Meng het ananassap met de ketchup, azijn, honing en sweet chili saus.
Proef en voeg indien nodig extra honing toe of extra azijn.

De Beignets:

Meng de bloem met de maïzena, bakpoeder, zout en peper.
Doe het ei erbij en de olie en een scheutje water.
Klop dit met een garde tot het klontervrij is , voeg extra water toe beetje bij beetje en meng tot je een beslag hebt dat licht vloeiend is, maar dik genoeg zodat het mooi rond de kippenblokjes blijft zitten.
Doe de kippenblokjes erin en meng goed.
Je kan de beignets bakken in je friteuse op 180°C tot ze mooi goudbruin zijn (per 5 a 6 stuks), of je kan ze gewoon bakken in een diepe pan waarin je een een bodem olie (zonnebloem of arachide) doet. Net zoveel zodat de blokjes net onder de olie zullen staan.
Verhit de olie , gebruik een thermometer als je die hebt, tot 180°C.
Bak de kippenbeignets per 5 blokjes, leg ze in een kom op keukenpapier.

verder:

Verhit een scheutje olie in de wok en laat goed heet worden.
Roerbak de groenten enkele minuten, voeg er na een 5 minuten de ananas aan toe en roerbak een 2 minuten verder.
Voeg de saus toe, Laat deze even goed opkoken, doe er de gemberpoeder bij .
Indien gewenst kan je de saus wat binden met maïzena.
Je kan de beignets nu onder de saus doen , of je serveert de beignets er apart bij, aan jou de keuze.
Serveer meteen met rijst , gebakken rijst of noedels.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial